روانشناختی چیست؟ معرفی کاربردهای روانشناختی و تاریخچه آن

جهت مشاوره تلفنی در زمینه مشکلات فردی

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۲۹۵۲_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

و جهت مشاوره حضوری در تهران با شماره 44055462-021 تماس بگیرید

روانشناختی اصطلاح نسبتا جدیدی می باشد که تنها چند دهه از عمر آن می گذرد و در آن مهمترین ویژگی انسان را در دریافت اطلاعات از محیط و پردازش اطلاعات در درون خود می داند. روانشناختی به مطالعه فرآیندهای ذهنی و درونی می پردازد و همه چیزهایی که در مغز شما می گذرد مانند افکار، ادراک، حافظه، زبان، حل مسئله، یادگیری و توجه را شامل می شود. در این مقاله به بررسی این علم و کاربردهای آن در زندگی مان می پردازیم.

روانشناختی چیست؟

بیشتر بدانید : چگونه دوام رابطه احساسی خود را بیشتر کنیم؟

روانشناختی چه می باشد و چه کمکی به افراد می کند؟

روانشناختی به نحوه تفکر و پردازش اطلاعات در مغز پرداخته و از این طریق به محققان کمک می کند تا درک بهتر و عمیق تری را از نحوه عملکرد مغز انسان بدست آورند. همچنین این روش ها آنها را قادر می سازد تا راه های جدیدتری را برای کمک به افراد در جهت مقابله با مشکلات روانی شان ایجاد نمایند. بطور مثال روانشناسان در این زمینه به این درک رسیده اند که موضوع توجه، هم انتخابی بوده و هم محدود می باشد و از این طریق می توانند راه حل هایی را ارائه دهند تا افراد بتوانند مشکلات مرتبط با توجه، دقت نظر و تمرکز خود را بهتر کرده و بهبود بخشند. در واقع راه حل هایی که توسط روانشناختی به ما داده می شود کمک کرده تا بفهمیم که چگونه فکر می کنیم، به چه طریقی خاطره ساخته می شود و عملکرد مغز را بهتر درک می کنیم. این علم و دانستن نحوه این فرآیندها در مغز باعث شده تا راه های جدیدی برای کمک به افراد مبتلا به مشکلات شناختی، ایجاد شود.

مباحث روانشناختی شامل چه مواردی است؟

روانشناسانی که در حوزه شناختی به مطالعه می پردازند، طیف وسیعی از موضوعاتی که مرتبط با فرآیند تفکر می باشد را بررسی می کنند. از جمله این موضوعات به موارد زیر میتوان اشاره کرد :

• توجه
• نحوه تصمیم گیری
• رفتارهای مبتنی بر انتخاب
• فراموش کردن
• حافظه و یادگیری
• پردازش کردن اطلاعات
• یادگیری زبان
• حل مسائل
• درک گفتاری
• درک بصری

تاریخچه روانشناختی چه می باشد؟

همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم تاریخچه روانشناختی نسبتا جدید می باشد اما با این وجود به سرعت در حال رشد بوده و به یکی از محبوب ترین زیر شاخه ها تبدیل شده است. روانشناسی بر پایه شناختی در طول دهه های 1950 و 1970 برجسته و شناخته شد. پیش از این رفتارگرایی دیدگاه مطرحی در روانشناسی بوده و بعد از آن محققان علاقه مند به فرآیندهای درونی که بر روی رفتار تاثیر می گذارد بیشتر علاقه مند شده و به سمت روانشناختی پیش رفتند.

حوزه روانشناختی بسیار گسترده و متنوع بوده و در کنار آن ابعاد زیادی از زندگی روزمره ما را مورد بررسی قرار می دهد. در این زمینه نیز تحقیقات زیادی در زمینه هایی مانند ارائه کمک درباره مقابله با اختلال های مربوط به حافظه، داشتن تصمیمات بهتر، بهبودی از آسیب های مغزی، درمان های مربوط به اختلال یادگیری و تهیه برنامه های آموزشی به منظور تقویت حافظه و یادگیری صورت گرفته است.

همچنین تحقیقات کنونی در این زمینه می تواند کمک شایانی را به نحوه درمان بیماری های روانی، ضربه های مغزی، آسیب ها و بیماری هایی که منجر به فرسایش مغز می شود، انجام دهد. در واقع به کمک روانشناختی میتوان راهکارهایی را برای سنجش توانایی های فکر در انسان، تهییه و استراتژی های جدید برای مبارزه با مشکلات حافظه و رمزگشایی کردن از عملکرد مغز ایجاد کرد که همه این موارد در نهایت منجر به درمان بهتر اختلالات شناختی می شود و در آن تاثیر گذار است.

روانشناسی شناختی به سرعت در حال رشد بوده و به فرد کمک می کند تا تاثیرات فرآیندهای ذهنی که بر سلامتی و زندگی روزمره ما تاثیر می گذارد را درک نماییم. روانشناختی به فرد کمک کرده تا درک عمیق تر و غنی تری را از بسیاری از رویدادهای ذهنی که بر زندگی ما موثر می باشد، بدست آوریم. این درک و فهم می تواند در فرآیندهای مختلف وجود داشته باشد، مانند درک موضوعات مربوط به یک کودک تا درک چگونگی عملکرد مغز یک بزرگسال. بنابر این روانشناسی شناختی بسیار گسترده و وسیع می باشد.

کاربردهای روانشناختی

بیشتر بدانید : مشاوره خانواده چه کار می کند؟

به چه دلایلی افراد به روانشناس شناختی مراجعه می کنند؟

در مواقعی که فرد دچار فرآیندهای ذهنی شده است و آنها را تجربه می کند، مداخله کردن یک روانشناس شناختی اهمیت زیادی دارد. از جمله این موارد به نمونه های زیر میتوان اشاره کرد :

• بیماری های مربوط به زوال عقل، از دست رفتن حافظه یا آلزایمر
• درمان های ضربه های مغزی
• درمان های شناختی برای یک بیماری روانی
• مشکلات ادراکی یا حسی فرد
• درمان در اختلال زبانی و گفتاری
• راه حل هایی برای ضعف در یادگیری

موضوعاتی مانند حل مسئله و توجه از آنجایی که در زندگی ما به شکل روزمره و عادی وجود دارد، ما آنها را بی اهمیت می شماریم. اختلالات شناختی باعث شده تا جنبه های مختلف زندگی ما را مختل کرده و به همین دلیل از اهمیت زیادی برخوردار است. مشکلاتی که مربوط به توجه، تمرکز، حافظه و یادگیری می باشند حتی در صورتیکه دچار اختلال های جزئی شوند می توانند زندگی روزانه فرد را با چالش های جدی روبرو سازند. در کنار آن داشتن تفکرات منفی نیز می تواند در زندگی شاد و یا سلامتی ما نیز نقش زیادی داشته و آن را دچار اختلال نماید. بنابر این اهمیت روانشناسی شناختی را بیش از پیش مشخص کرده و به فرد در بهتر شدن شرایط زندگی اش کمک زیادی می کند.

به این مقاله امتیاز دهید

جهت مشاوره تلفنی در زمینه مشکلات فردی

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۲۹۵۲_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

و جهت مشاوره حضوری در تهران با شماره 44055462-021 تماس بگیرید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مشاوره حضوری 02144055462