11 سبک فرزند پروری برای والدین ( انواع تکنیک ها )

جهت مشاوره تلفنی در زمینه تربیت فرزند

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۲۹۵۲_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

و جهت مشاوره حضوری در تهران با شماره 44055462-021 تماس بگیرید

فرزند پروری به روش اصولی و درست تربیت فرزند گفته می شود که در این روش تربیتی به موضوعات مختلفی توجه شده و هم والدین و هم فرزند در نظر گرفته شده است. از آنجایی که دوران کودکی نقش مهمی در شخصیت و آینده فکری و روحی فرزند دارد، تربیت والدین می تواند در میزان باورها، شکست ها و ترس های کودک در آینده تاثیرگذار بوده و به همین دلیل فرزند پروری با روش اصولی و درست به آموزش و تربیت می پردازد. در واقع روحیات هر کودکی متفاوت می باشد و بهتر است برای تربیت اصولی تر و بهتر از روانشناس کودک در این زمینه کمک بگیرید.

در مرکز مشاوره تلفنی دکتر ذهن روانشناسان و مشاوران مختلفی در زمینه های گوناگون روانشناسی وجود داشته که به شما کمک می کند تا در هر زمینه ای، مشاوره مورد نیاز خود را دریافت نمایید. این مرکز در بیشترین ساعات شبانه روز پاسخگوی نیاز شما عزیزان بوده و شما می توانید از هر نقطه ای از ایران یا جهان، با این مرکز تماس حاصل نمایید.

11 تکنیک فرزند پروری

بیشتر بدانید : نکات مهم درباره تربیت فرزند دختر

سبک های فرزند پروری چه مواردی است؟

1. برای فرزند خود حد و مرز تعیین کنید : داشتن حد و مرز در ارتباط با فرزند از نکات مهم و کلیدی در فرزند پروری می باشد. کودکان با روش های مختلفی سعی در برهم زدن حد و مرزها دارند و پافشاری و صبر شما در این زمینه باعث شده تا آنها با قوانین و حد و مرزها زندگیشان آشنا شوند. همچنین این موضوع به والدین این احساس را می دهد که احترامشان در رابطه حفظ شده و نیازشان بر آورده می شود. شما می توانید در زمان هایی که رفتار فرزندتان صبر شما را کم می کند، حد و مرز جدیدی را قائل شوید. بدین صورت برای خودتان نیز ارزش و احترام قائل شده و کودکتان نیز مرزهای جدیدی برای آن رفتار را می داند.

2. با کودک خود ارتباط بگیرید : ارتباط برقرار کردن با کودکتان باعث می شود که به حرف های شما گوش دهد. اگر کودک در مقطع حساسی می باشد، زمان بیشتری را برای برقراری ارتباط با او بگذارید و سعی کنید زمان مفیدی را با کودکتان وقت بگذرانید. حتما نیاز نیست که این زمان تایم طولانی باشد، تنها نیاز است که زمان مفیدی بوده و با کیفیت در آن زمان حضور داشته باشید.

3. محکم باشید و در کنار آن عشق بورزید : لحن شما در فرزند پروری بسیار مهم است. اینکه شما باید محکم باشید و صحبت های خود را به فرزندتان بدون تندی و تحکم و تنها با لحن قاطع بیان کنید. قوانین را بدون ابهام به فرزند خود توضیح دهید و در اجرای آن مصمم باشید. لحن صدای شما باید آرام و با محبت بوده و حالت دعوا و توهین آمیز نداشته باشد.

4. کودک خود را شرمسار نکنید : با جملاتی که “تو دیگه بزرگ شدی، مثل بچه ها رفتار نکن” یا “تو خیلی بچه بدی شدی، دیگه دوست ندارم” و جملاتی از این قبیل کودک خود را شرمنده نکنید و حس بدی به او ندهید. چون با شنیدن این جمله ها کودک حس بدی را درباره خودش پیدا می کند و اثر منفی بر روی اعتماد به نفس کودک دارد.

5. اجازه دهید عواقب طبیعی کارش را ببیند : به جای تنبیه کردن او در مورد کار اشتباهش، اجازه دهید تا در صورتی که کار اشتباهی انجام داد، عواقب طبیعی کارش را خودش ببیند. در چنین مواقعی نیاز است تا به او درباره عواقب کار و انتخاب اشتباهش توضیح دهید و در صورتی که اصرار به انجام آن کار داشت و در نهایت با همان عواقب روبرو شد، درباره تصمیم کار و انتخابش به او مجددا توضیح دهید.

تکنیک های فرزند پروری به چه صورت است؟

بیشتر بدانید : نکات مهم و کاربردی درباره تربیت کودک

6. از نتایج منطقی کمک بگیرید : در صورتی که فرزندتان به حرف شما گوش نمی دهد و عواقب آن کار را متوجه نمی شود. در این موضوع صبور بوده و سعی کنید تا به جای عصبانی شدن، او را متوجه نتایج و محرومیت های آینده کارش کنید و در انجام آن جدیت داشته باشید.

7. او را تشویق نمایید : تشویق کردن کلامی درباره کارهای مثبت فرزندتان، به او کمک می کند تا در انجام دوباره آن کار مصمم تر شود و در عین حال حس دیده شدن و تایید گرفتن از شما را پیدا می کند. می توانید از جملات مثبت در کنار تشویق خود استفاده کرده که به فرزندتان کمک می کند تا معنای کار خود را نیز متوجه شود.

8. الگوی خوبی باشید : فرزندان شما نسخه کپی شده از رفتارهای شما می باشند و در این زمینه نیاز است تا الگوی خوبی باشید. هر رفتاری که به او آموزش می دهید، اول نیاز است تا خودتان نیز آن را انجام دهید، چرا که فرزندتان از رفتار شما الگو برداری می کند.

9. با او همدلی داشته باشید : اگر فرزندتان در موضوعی با شما همکاری نمی کند، دلیل رفتار او را جویا شده و سعی در رسیدگی به آن موضوع نمایید. مثلا اگر به دلیل گرسنگی، قوانین را زیر پا می گذارد، ابتدا با او همدلی داشته و در رفع گرسنگی او به فرزند خود کمک نمایید.

10. از محروم کردن همواره استفاده نکنید : به جای محروم کردن از وقت گذاشتن برای فرزندتان استفاده کنید و سعی کنید تا جای ممکن از محروم کردن برای تربیت و یا تنبیه او استفاده نکنید.

11. با او درباره کارهایش صحبت کنید : سعی کنید به جای دعوا کردن و داد زدن بر سر کودکتان که منجر به آسیب های روانی در او می شود، از توضیح دادن و صحبت کردن درباره موضوعی که شما را ناراحت کرده است، صحبت کنید.

به این مقاله امتیاز دهید

جهت مشاوره تلفنی در زمینه تربیت فرزند

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۲۹۵۲_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

و جهت مشاوره حضوری در تهران با شماره 44055462-021 تماس بگیرید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مشاوره حضوری 02144055462