درمان قطعی افسردگی شدید + معرفی 5 روش درمانی حتمی

جهت مشاوره تلفنی در زمینه درمان افسردگی شدید

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۲۹۵۲_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

و جهت مشاوره حضوری در تهران با شماره 44055462-021 تماس بگیرید

افسردگی شدید با احساس مداوم نا امیدی، غم و بی ارزشی همراه بوده و فرد مبتلا به افسردگی شدید، در زندگی روزانه، روابط، عملکرد شغلی و تحصیلی خود دچار اختلال می شود. در افسردگی شدید افراد ممکن است نسبت به کارهایی که زمانی به آن علاقه مند بوده و از آن لذت می بردند، بی علاقه شده و با مشکلاتی در زمینه خواب روبرو شوند. همچنین تغییر در میزان اشتها و وزن و فکر کردن به موضوعاتی مانند خودکشی و مرگ از جمله نشانه های افسردگی شدید می باشد. در این نوع از افسردگی نیاز است تا حتما با کمک پزشک و درمانگر پیش رود و برای درمان، فرد نیاز به دریافت کمک حرفه ای دارد.

روش های درمانی افسردگی شدید

بیشتر بدانید : معرفی انواع افسردگی | شاخه های افسردگی چیست؟

5 روش درمانی برای افسردگی شدید چه می باشد؟

افسردگی شدید بر وضعیت سلامت روانی فرد تاثیر زیادی داشته و آن را ناتوان می کند، بطوریکه می تواند تاثیرات مستقیم و زیادی بر وضعیت زندگی او ایجاد نماید. برای درمان افسردگی شدید هیچ نوع رویکرد یکسانی وجود نداشته و برای افراد مختلف می تواند، متفاوت باشد. اما بصورت کلی چند گزینه درمانی در این زمینه موثر واقع شده و نتایج خوبی را به همراه دارد.

1. درمان شناختی رفتاری یا CBT : این روش یکی از انواع روان درمانی می باشد که در درمان افسردگی شدید موثر بوده و به افراد کمک می کند تا الگوهای تفکر منفی خود را شناسایی کرده و آنها را تغییر دهند. فرد با کمک درمانگر می تواند راهبردهای مقابله ای را به کمک این روش، برای مدیریت نشانه های افسردگی شدید ایجاد نماید.

2. روان درمانی : در این روش با کمک روانشناس، فرد می تواند الگوهای منفی و رفتارهای منفی خود را شناسایی کرده و ریشه فکری آنها را در روان و گذشته خود پیدا نماید. درمانگر به شخص دارای افسردگی شدید کمک می کند تا بر روی علت شکل گیری این الگوهای منفی کار کرده و اثر منفی آنها را کم نماید.

3. دارو درمانی : از گزینه های معمول در درمان افسردگی شدید، دارو درمانی می باشد. داروهای ضد افسردگی در بیشتر مواقع منجر به تنظیم تعادل مواد شیمیایی و هورمون های مغز مانند سروتونین و نوراپی نفرین می شوند و این موضوع منجر به بهتر شدن خلق و خوی فرد و کاهش علائم افسردگی می شود. از جمله داروهای موثر در این زمینه فلوکستین ها بوده که در تنظیم مواد شیمیایی مغز نقش دارد. اما به این نکته توجه داشته باشید که برای تجویز داروهای ضد افسردگی، حتما باید به پیش روانپزشک مراجعه کرده و با مشورت او این داروها را مصرف نمایید.

4. ترکیب دارو درمانی و روان درمانی : یکی از مواردی که تاثیرات موثر بسیار زیادی در درمان افسردگی شدید دارد، کمک گرفتن از دارو درمانی و روان درمانی در کنار هم می باشد. این دو در کنار هم منجر به سرعت بخشیدن به روند درمان افسردگی شدید می شود و تاثیرات موثر بیشتری دارد.

5. راه های خود مراقبتی : کمک گرفتن از روش هایی مانند ورزش کردن، تغذیه سالم، خواب کافی و همچنین مدیتیشن کمک زیادی به درمان افسردگی شدید داشته و بطور مثال ورزش کردن به ترشح هورمون های شادی در بدن کمک زیادی می کند و منجر به تغییر در خلق و خوی فرد می شود.

نشانه های افسردگی شدید

بیشتر بدانید : افسردگی بعد از مهاجرت و راه های کاهش آن

علائم افسردگی شدید چه می باشد؟

افسردگی شدید در بیماران مختلف با شدت های متفاوتی بروز پیدا کرده و دارای طیف های گوناگونی است، ممکن است این طیف ها از میزان خفیف تا ناتوان کننده و شدید باشد. بنابر این در ابتدا پزشک با کمک علائم و مدت زمان نشانه ها در فرد، میزان و سطح افسردگی در او را می سنجد.

بطور مثال در پایین ترین میزان افسردگی که به آن افسردگی فریبنده نیز گفته می شود، فرد نمی تواند شغل خود را حفظ کرده، بهداشت عمومی خود را رعایت کرده، از رختخواب بیرون آمده و یا متعهد به روابط خود بماند. اما در مدل هایی از افسردگی شدید، فرد ممکن است به اندازه ای با این بیماری درگیر بوده که با این حال می تواند به انجام مسئولیت های روزمره خود مانند کار و وظایف خانه بپردازد.

از دیگر علائم افسردگی شدید در افراد به موارد زیر میتوان اشاره نمود :

• حس بی قراری
• خستگی و کاهش انرژی در بدن
• داشتن احساس غم، اضطراب و احساس پوچی بصورت دائمی
• حس نا امیدی و بدبینی
• تحریک پذیری
• حس بی ارزشی، گناه و بی کفایتی
• تغییر در اشتها و وزن بدن
• از دست رفتن میزان علاقه فرد به علایق، سرگرمی ها و فعالیت های مورد علاقه اش
• سردرد، درد و داشتن مشکلات گوارشی بدون داشتن نشانه های جسمی
• داشتن افکار خودکشی

این نکته را در نظر داشته باشید که ممکن است افرادی که دارای افسردگی شدید می باشند، در پنهان کردن این علائم در وجودشان تلاش زیادی کرده و علت آن نیز به دلیل ترس و نگرانی آنها در مورد قضاوت شدن درباره بیماری شان می باشد.

گاهی ممکن است علائم مشابه افسردگی در فرد به دلیل عوارض مصرف داروهای او باشد که منجر به بروز نشانه های شبیه به افسردگی در او شده است. بنابر این نیاز است تا در زمینه داروهای مصرفی خود حتما با پزشکتان صحبت کرده و اطلاعات کاملی در اختیار او قرار دهید. چرا که برخی از داروها علائم مشابه افسردگی مانند غم، خستگی و نبود لذت را در فرد ایجاد می کند. این نکته را در نظر داشته باشید که هرچه بیشتر دارو مصرف نمایید، احتمال تداخل دارویی و علائمی مشابه با افسردگی به دلیل عوارض داروها، در شما بیشتر است. همچنین کم کاری تیروئید نیز علائمی مشابه با افسردگی داشته و بویژه در خانم ها به شکل افسردگی نشان داده می شود.

به این مقاله امتیاز دهید

جهت مشاوره تلفنی در زمینه درمان افسردگی شدید

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۲۹۵۲_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

و جهت مشاوره حضوری در تهران با شماره 44055462-021 تماس بگیرید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مشاوره حضوری 02144055462